
Patientforløb
Information om Patientforløb
1. Forundersøgelse med ultralydsscanning
Før din første konsultation har vores speciallæge allerede gennemgået dine tidligere journalnotater og billeddiagnostik(røntgen, MR, CT mv.) for at få et overblik over dit smertemønster.
Ved selve forundersøgelsen foretager speciallægen en grundig ultralydsscanning og en fysisk undersøgelse. Sammen kortlægger vi dit smertebillede og symptommønster, og du vil få en faglig vurdering af den sandsynlige årsag til dine smerter.
På baggrund af dette anbefaler speciallægen et målrettet behandlingsforløb. I nogle tilfælde har patienter flere samtidige smerte- og inflammatoriske tilstande, hvilket kan kræve en kombination af behandlinger over tid.
Hvis smerterne har stået på i mange år og har spredt sig, kan det være nødvendigt at benytte en udelukkelsesmetode. Det kan f.eks. være gennem lokalbedøvelse eller diagnostiske blokader, hvor man vurderer, om midlertidig lindring af ét område også dæmper eventuelle udstrålende smerter – hvilket kan give værdifuld viden om, hvor den primære årsag ligger.
Formålet er at tilrettelægge den bedst mulige behandlingsstrategi – skræddersyet til dig.
2. Selve behandlingen
Når du møder op til behandling, er du allerede blevet informeret om eventuelle forberedelser – f.eks. om du skal tage antibiotika inden fremmøde, eller om du skal pause blodfortyndende medicin.
Nogle behandlinger – som PIT (Perineural Injection Treatment), Prolotherapy eller PRF (Platelet Rich Fibrin) – gives som behandlingsforløb over uger eller måneder, hvor vi løbende vurderer og tilpasser indsatsen.
3. Opfølgning efter behandling
Vi prioriterer opfølgning og tryghed højt. Derfor bliver alle patienter kontaktet telefonisk 24–48 timer efter behandlingen for at sikre, at alt er forløbet som det skal – og for at besvare eventuelle spørgsmål.
Derudover følger vi op igen 8 uger efter afsluttet behandling, hvor vi evaluerer effekten og drøfter eventuelle næste skridt.
Hos os skal du aldrig føle dig overladt til dig selv – vi er med hele vejen og lægger stor vægt på dialog, tilgængelighed og feedback, så vi hele tiden kan sikre den bedst mulige behandling for vores patienter.
Kroniske smertepatienter
At leve med kroniske smerter påvirker ikke kun kroppen – det slider på både psyken, energien og livskvaliteten. Mange patienter har været igennem utallige undersøgelser, behandlingsforsøg og samtaler med forskellige fagpersoner. Derfor kan det føles uoverskueligt at skulle starte forfra igen – fortælle sin historie én gang til.
Tillid og samarbejde er nøglen
Hos ArthroCare anerkender vi, at din fortælling er lige så vigtig som dine journalnotater og skanninger. Vi lægger vægt på at lytte til dig – hvad lindrer dine smerter, hvad forværrer dem, og hvordan har dit liv set ud med smerterne? Det giver os det bedste udgangspunkt for at hjælpe dig.
Vi ved også, at mange smertepatienter søger rundt mellem specialister i håb om at finde en løsning. Det er både naturligt og forståeligt – men netop ved kroniske smerter er det sjældent, at lindring opnås hurtigt eller med én enkelt behandling.
Derfor opfordrer vi til, at du – når du vælger et behandlingssted – giver samarbejdet tid og plads til at virke. Forløbet med kroniske smerter kræver tålmodighed, kontinuitet og tillid mellem læge og patient. Vi tilbyder gerne en second opinion, men det bedste resultat opnås ofte, når behandlingen følges systematisk og i dialog med én speciallæge, som kender dig og dit forløb i dybden.
Hos ArthroCare står vi klar til at være den samarbejdspartner.
Ikke bare for én behandling – men for det langsigtede mål: et liv med færre smerter og højere livskvalitet.

VORES DYGTIGE OG ERFARNE SPECIALLÆGER HJÆLPER DIG MED AT HÅNDTERE DINE SMERTER
Udfyld formularen og bliv ringet op. Vi besvarer alle dine spørgsmål og fortæller meget mere om vores behandlinger, og hvordan vi kan hjælpe med at håndtere dine smerte.